Hoppa till textinnehållet
Fiska Fångad fisk i handen

Fiska i Värmdö

Värmdö kommuns fiskevatten sträcker sig från havet i Stockholms skärgård till vattnet i Mälaren. Här kan vem som helst fiska med handredskap. I Stockholms skärgård och i Mälaren är handredskapsfisket fritt. Till handredskapsfiske räknas mete, spinn, fluga och pimpel med högst tio krokar. För trollingfiske, dragrodd och angelfiske krävs däremot ett TDA-kort. Läs mer om sportfiskekort, fiskeguidningar och TDA-kort nedan.

Länsstyrelsen om fiske

På länsstyrelsens sida om fiske finns information om fiskeregler och fritidsfiske i Stockholms län. Frågor om fiske i Stockholms län kan också besvaras av länsstyrelsens fiskekonsulenter. Läs mer om vad Länsstyrelsen bestämmelser kring fiske här.

 

Sportfiskekort

Sportfiskekort (dagkort) för Put-and-Take-fiske i Mellansjön och Kvarnsjön på Malmahalvön (Fågelbrolandet) kan köpas hos OKQ8 i Gustavsbergs centrum. Här finns också båtuthyrning i dessa sjöar.

Information om Put-and-Take-fiske och sportfiskekortet hittar du hos Sportfiskarna.

 

TDA-kort

TDA står för trolling, dragrodd och angel. Dessa fiskemetoder är inte fria på enskilda vatten utan kräver tillstånd från fiskerättsägaren. För vissa vatten kan ett TDA-kort köpas. Det säljs i Stockholms fiskeredskapsbutiker. Läs mer om TDA-kort här.

 

Fiska med barn

Fiskeguidning

Är du intresserad av fiskeguidning, kan du kontakta följande: